carrefour








.



leroymerlin



Opublikowano: 2014-06-09

BY ZDROWYM BYĆ: O pszenicy w wyrobach piekarniczych i cukierniczych - relacja


Niewielu z nas zdaje sobie sprawę z tego jak dużym modyfikacjom poddawana jest pszenica zanim trafi na nasze stoły w postaci apetycznie wyglądającej drożdżówki czy też chrupiącego bochenka chleba.

fot. CKiT/P. Krzyżak

W Centrum Kultury i Turystyki w Wieliczce rozpoczęliśmy właśnie nowy cykl spotkań, których celem jest pomoc w wyborze odpowiednich produktów żywieniowych, tak aby jedzenie pomagało nam w zachowaniu dobrego zdrowia i samopoczucia. 


.......  Podczas pierwszego spotkania bioenergoterapeuta Zdzisław Kapera wprowadził nas w tematykę związaną zjednym z najpopularniejszych składników codziennej diety, jakim jest pszenica. Usłyszeliśmy wiele zaskakujących informacji na temat jej właściwości i zastosowania w codziennych wypiekach, a także wpływu na zdrowie człowieka.
 
CKiT

10. Festiwal Smaku w Wieliczce - zdjęcia

 


BY ZDROWYM BYĆ: O pszenicy w wyrobach piekarniczych i cukierniczych - relacja - zobacz zdjęcia





35 lat Orkiestry Dętej Podstolice  
Data: 25.09.2022
Lokalizacja: Wieliczka

25 września w hali sportowej Solnego Miasta odbędzie się koncert jubileuszowy Orkiestry Dętej „Podstolice”, podsumowujący 35 lat działalności orkiestry.
35 lat Orkiestry Dętej Podstolice
Wehikuł Czasu 2022  
Data: 18.09.2022
Lokalizacja: Wieliczka

18 września Mediateka-Biblioteka Miejska w Wieliczce zaprasza na kolejną, trzecią już edycję „Dnia z Historią Średniowiecza – Wehikuł Czasu”. Tym razem przybliżymy historię schyłku średniowiecza, jakim był wiek XV.
Wehikuł Czasu 2022