.




Opublikowano: 2024-11-17

Jesienne przysmaki w Restauracji Grand Sal



Mówi się, że „na Świętego Marcina najlepsza gęsina”. Doskonałej gęsiny można skosztować w Restauracji Grand Sal. Listopadowe menu kusi wybornymi potrawami z tego pysznego i zdrowego mięsa.


Szef kuchni poleca bulion grzybowy z klopsikami z gęsiny, lubczykiem i białą fasolą oraz filet z gęsi faszerowany kaszą, grzybami i boczkiem z sosem żurawinowo-pomarańczowym, dyniowym risotto i czerwoną zasmażaną kapustą. W menu figuruje też wyjątkowo smakowita terrina z gęsi z żurawiną i grzybami podana z purée z dyni.

Jesień smakuje w Wieliczce gęsiną, grzybami, dynią. Nie zabrakło też słodkiego akcentu. Makowiec z białego maku z bakaliami to propozycja inspirowana jednym z najsłynniejszych listopadowych deserów, czyli pochodzącym z Wielkopolski rogalem świętomarcińskim. Tych pyszności można spróbować tylko do końca listopada.

Utalentowani kucharze podbijają podniebienia gości Restauracji Grand Sal. Nic dziwnego, że nie zostało już wiele czasu, żeby zarezerwować przygotowane przez nich spotkanie wigilijne. Na świątecznej kolacji nie zabraknie tradycyjnych potraw: pierogów z kapustą i grzybami, czerwonego barszczu, zupy grzybowej, karpia i śledzia. Wyjątkowo pysznie zapowiadają się słodkości, czyli makowiec z bakaliami i sosem waniliowym oraz sernik po krakowsku.

krakow







Karnawał w rytmie latino w Zamku w Niepołomicach  
Data: 1 marca
Lokalizacja: Niepołomice

Dołączcie do nas podczas Imprezy Karnawałowej w latynoamerykańskim stylu, która odbędzie się w sobotę, 1 marca 2025 roku w Zamku Królewskim w Niepołomicach!
Karnawał w rytmie latino w Zamku w Niepołomicach
Kabaret Paranienormalni w Wieliczce  
Data: 1.02.2025
Lokalizacja: Wieliczka

Czy jesteście gotowi na prawdziwy spektakl komedii, który rozbroi Wasze troski i zostawi jedynie śmiech? Paranienormalni zapraszają na Ostre Cięcie – program, który odcina wszystko, co nudne, i zszywa Wasze serca radością!
Kabaret Paranienormalni w Wieliczce