carrefour








.



leroymerlin



Opublikowano: 2011-10-07

Kucharze z Grand Sal znowu na podium

Kuchnia myśliwska wczoraj a dziś - I miejsce dla kucharzy z Grand Sal

Mistrzowie smaku z restauracji Hotelu Grand Sal nie spoczywają na laurach. We wrześniu odnieśli zwycięstwo w VI edycji konkursu Primerba Cup 2011, a już w pierwszym dniu października, wzięli udział w konkursie Kuchnia myśliwska wczoraj a dziś zajmując pierwsze miejsce na podium.

Tematem tegorocznych zmagań w Bydgoszczy był schab z dzika. Kucharze Michał i Dariusz Kuduk z restauracji Grand Sal już od dawna oswajają tego leśnego zwierza. W hotelowej restauracji, przez cały rok, w menu królują medaliony z dzika w szynce Veroni na ziemniaczanych racuszkach. Drużyna z Wieliczki pokonała aż 6 zespołów z najróżniejszych regionów Polski. Zwycięskim przepisem braci Kuduków okazał się: schab z dzika, podany z musem z brokułów, galaretką z mango i miętową pianką na sosie cebulowo- żurawinowym.


Kuchnia myśliwska wczoraj a dziś to konkurs organizowany m.in. przez Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Bydgoszczy, zawody odbyły się w ramach II Targów Myśliwskich. Imprezą towarzyszącą były obchody święta myśliwych i jeźdźców HUBERTUS 2011.



20-lecie kabaretu Neo-Nówka  
Data: 20.11.2021
Lokalizacja: Wieliczka

Kabaret Neo-Nówka świętuje 20-lecie. Popraw sobie humor i zobacz na żywo takie postacie jak: Bogu, Wandzia czy rodzina Paciaciaków. Czegoś takiego jeszcze na polskiej scenie kabaretowej nie było. 20-lecie Kabaretu Neo-Nówka pozytywnie zaskoczy widza.
20-lecie kabaretu Neo-Nówka
Noc Bibliotek 2021  
Data: 08.10.2021
Lokalizacja: Wieliczka

Koncert, warsztaty dla rodziców, warsztaty żywieniowe dla dzieci, projekcja filmu, pokazy sportowe, gry i zabawy rodzinne, spotkanie z Wojciechem Tochmanem, stoiska wzmacniające odporność to tylko niektóre z atrakcji jakie wielicka biblioteka przygotowała dla Państwa na Noc Bibliotek.
Noc Bibliotek 2021