Stara prawda, że przez żołądek do serca. Warto z niej skorzystać w Walentynki i zaprosić swoją drugą połówkę na romantyczną kolację. Szef kuchni z działającego przy Kopalni Soli „Wieliczka” Hotelu Grand Sal przygotował już na ów wyjątkowy wieczór specjalne kuszące menu.
Zerknijmy do walentynkowej karty. Na początek krewetki w tempurze, o których dyskretnie napomknąć trzeba, że uchodzą za afrodyzjak. Następnie pyszny i zdrowy krem z buraka z twarogiem kozim i kwaśną śmietaną. Szef kuchni Hotelu Grand Sal jako danie główne zaserwuje zakochanym delikatne polędwiczki wieprzowe z kurkami i serem lazur. Dla wegetarian przygotował strudel grzybowo-ziemniaczany po brzegi wypełniony grillowanymi warzywami oraz czarnym ryżem, z dodatkiem sosu z czerwonej cebuli. Gwiazdą walentynkowego stołu z pewnością będzie deser, czyli gruszka w winie z kruszonką oraz słodkim sosem waniliowym. Któż oprze się takiej pokusie?
Walentynkowe menu będzie dostępne w restauracji Hotelu Grand Sal w dniach 12-14 lutego. Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja stolika, której można dokonać telefonicznie: 12 281 44 63, bądź mailowo: restauracja@kopalnia.pl. Koszt kolacji to 150 zł od osoby. Więcej informacji o walentynkowych propozycjach Hotelu Grand Sal pod adresem: www.grandsal.pl